+36 30 019 1687

 klimastartiroda@gmail.com

Klímaszerelés, karbantartás

Klíma beszerelés, telepítés

A klímaszerelés elvégzése előtt helyszíni felmérést végzünk, az ingatlan lehetőségeinek és a megrendelő elképzeléseinek tisztázása céljából. A felmérés után az adott feladatra ideális klímaberendezésekről, valamint a beszerelés munkadíjáról tájékoztatjuk a megrendelőt.

A klíma telepítéshez a helyszínre kiérkezve a megrendelővel együtt még egyszer véglegesítjük a kültéri és a beltéri egység helyét, az összekötő csövek és elektromos vezetékek útvonalát, segítünk a legesztétikusabb megoldás kiválasztásában.

A munka első lépéseként a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra, melyre később a légkondicionálót felakasztjuk.

Ezt követően elvégezzük a faláttörést, melyen keresztül az összekötő csövek, vezetékek eljutnak a beltéri egységtől a kültéri egységhez.

Majd a kültéri egység tartókonzolját felrögzítjük az előre egyeztetett helyre.

Kialakítjuk a beltéri és kültéri egység közötti összeköttetést, általában vegytiszta lágy rézcső párral, valamint a kondenzvíz elvezetést.

Ezután kiépítjük a két egység egymással történő kommunikációját biztosító jelkábel összeköttetést, illetve típustól függően bekötjük a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket a kültéri vagy a beltéri egységbe. (A csövek és vezetékek elvezetése falon kívül kábelcsatornában, illetve falba vésve történhet.)

Miután az összes szükséges összeköttetés elkészült, megkezdődhet a rendszer nitrogénes nyomáspróbája.

A következő lépés a csőrendszer vákuumozása, tisztítása (eltávolítjuk a csövekben lévő levegőt, szennyeződést, vízpárát, stb.), majd a hűtőközeggel való feltöltése. (A kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget, amely egy kisebb rendszer csővezetékeibe elegendő, de egyes esetekben a csőhosszak igénylik az utántöltést.)

Ezután a készüléket elindítjuk, üzempróbát végzünk.

Végül tájékoztatást adunk a berendezés kezelésével, használatával kapcsolatban, valamint kitöltjük a szükséges formanyomtatványokat, és a készüléket regisztráljuk a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján.

Klíma tisztítás, karbantartás

A klímaberendezések hőcserélőjében por rakódhat le, különböző pollenek, gombák, baktériumok telepedhetnek meg, melyeket a készülék a használata során a helyiségbe visszajuttat. Ezek a kórokozók kellemetlen szagokat és légúti betegségeket okozhatnak. Ha a felgyülemlett por miatt a klíma beltéri ventilátora nem tud megfelelő mennyiségű levegőt átszívni a hőcserélőn, a készülék teljesítménye akár 50-80 %-kal is visszaeshet. A fentiek miatt minden évben ajánlott elvégeztetni a szakszerű klíma tisztítást, fertőtlenítést. Garanciális időszakban a garancia megtartásának feltétele is a szakember által elvégzett időszakos karbantartás.A karbantartás során a tisztításon túlmenően elvégezzük:

  • A hőcserélő, a szűrők és burkolatok vegyszeres tisztítása, fertőtlenítése
  • Kültéri egység tisztítása
  • Elektromos kötések, szigetelések, rögzítések ellenőrzése
  • Hűtőközeg ellenőrzése, nyomásmérés, szivárgás ellenőrzése
  • Kondenzvíz elvezetés átvizsgálása, tisztítása
  • Üzempróba, funkciók, programok ellenőrzése

A karbantartás körülbelül 30-50 percig tart készülékenként. A karbantartást érdemes nem a klímás szakmában jellemző nyári csúcsszezonra, hanem a tavaszi hónapokra időzíteni, így a nagy meleget már egy tiszta és működő berendezéssel várhatja.

Telefon: +36 30 019 1687
E-mail:
Weboldal: www.klimastart.hu

© KlímaStart - Minden jog fenntartva

Weboldal: